Prismecertifikatet_-Logo-Sticker_-Blue_2024_RGB

Om Prismecertifikatet

Prismecertifikatet til dagtilbud er et kulturforandrende kursus til institutioner, der ønsker at kvalificere alle medarbejdere til at arbejde professionelt med normkritik i daginstitutionen, og dermed kunne arbejde strategisk med at fremme diversitet, ligestilling og inklusion fra barnsben.

Prismesymbolik

Når en lysstråle rammer en optisk prisme, brydes lyset og spredes som en vifte af mangefarvede lysstråler. Prismen symboliserer det normkritiske værktøj, der skal anvendes til at bryde normer, se alsidige menneskelige potentialer og derigennem skabe rum for diversitet, ligestilling og inklusion – fra barnsben.

Udviklingen af Prismecertifikatet

Ideen til Prismecertifikatet har været under udvikling siden 2011 og afprøvet i forskellige regi, og har siden 2017 været et privat efteruddannelsestilbud, ejet og drevet af uddannelses- og kønssociolog og direktør i Mangfold, Cecilie Nørgaard.

Prismecertifikatet er stærkt forankret i både forskning og praksis, og udviklet i samarbejde med kommuner og forskere. Kursusindholdet er blevet afprøvet, evalueret og kvalificeret af både pædagoger og professorer fra Aarhus og Syddansk Universitet. Desuden bliver det kontinuerligt opdateret.

Siden Prismecertifikatets begyndelse har flere end 200 pædagoger tilegnet sig normkritiske værktøjer via Prismecertifikatkurset til gavn for ca 2000 børn.

Prismecertifikatet: Et normkritisk værktøj til dagtilbud